15 September 2020

When I Set Out for Lyonnesse Class 8 MCQ Questions with Answers English Poem 7

When I Set Out for Lyonnesse Class 8 MCQ Questions with Answers English Poem 7

Image result for study notes"

Check the below NCERT MCQ Questions for Class 8 English Honeydew Poem 7 When I Set Out for Lyonnesse with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 8 English with Answers were prepared based on the latest exam pattern. We have provided When I Set Out for Lyonnesse Class 8 English MCQs Questions with Answers to help students understand the concept very well.

MCQ Questions for Class 8 English Honeydew Poem 7 When I Set Out for Lyonnesse with Answers

(1)

When I set out for Lyonnesse
A hundred miles away,
The rime was on the spray ;
And starlight lit my lonesomeness

Question 1.
Lyonnesse is
(a) a beautiful river
(b) a beautiful hill
(c) a country in the legends
(d) an imaginary name.

Answer

Answer: (c) a country in the legends


Question 2.
The poet of the poem is
(a) Thomas Hardy
(b) R.N. Tagore
(c) Edward Lear
(d) William Blake.

Answer

Answer: (a) Thomas Hardy


Question 3.
The leaves were covered by
(a) ice
(b) frost
(c) dust
(d) dirt.

Answer

Answer: (b) frost


Question 4.
The poet felt
(a) happy
(b) angry
(c) depressed
(d) excited.

Answer

Answer: (c) depressed


(2)

No prophet durst declare ;
Nor did the wisest wizard guess
What would bechance at Lyonnesse
While I should sojourn there.

Question 1.
No one could predict
(a) what might happen tomorrow
(b) how the wizard would act
(c) what might happen at Lyonnesse
(d) what had happened earlier.

Answer

Answer: (c) what might happen at Lyonnesse


Question 2.
The poet was going to
(a) meet a wise man
(b) a wizard’s house
(c) stay at Lyonnesse
(d) declare like a prophet.

Answer

Answer: (c) stay at Lyonnesse


Question 3.
A wizard is
(a) a clever person
(b) a magician
(c) a learned man
(d) a fearful person.

Answer

Answer: (b) a magician


Question 4.
The word ‘sojourn’ means the same as
(a) silence
(b) shake
(c) solar
(d) stay.

Answer

Answer: (d) stay.


(3)

When I set out for Lyonnesse
A hundred miles away.
What would bechance at Lyonnesse
While I should sojourn there,

Question 1.
What was the poet thinking of ?

Answer

Answer: The poet was thinking of the events that might happen at Lyonnesse during his visit there.


Question 2.
Where was the poet going to stay ?

Answer

Answer: The poet was going to stay at Lyonnesse.


Question 3.
What was the poet’s thought while going there ?

Answer

Answer: The poet was thinking of the chance happenings at Lyonnesse.


Question 4.
Find a word in the passage which means the same as ‘happen’.

Answer

Answer: bechance.


(4)

When I returned from Lyonnesse
With magic in my eyes,
All marked with mute surmise
My radiance rare and fathomless,
When I returned from Lyonnesse

Question 1.
What is Lyonnesse ?

Answer

Answer: Lyonnesse is a country mentioned in Arthurian legends. This was located in South West England and is supposed to have been submerged in the sea.


Question 2.
Why was there ‘magic’ in his eyes ?

Answer

Answer: There was deep radiance in his eyes which made his eyes enchanting. People thought that there was magic.


Question 3.
What was the reaction of the people when they saw him on his return ?

Answer

Answer: The people were dumbfounded when they looked into his eyes. They saw in them a rare glow. This glow seemed fathomless.


Question 4.
Which word in the passage means ‘glow’ ?

Answer

Answer: ‘radiance’.


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 8 English Honeydew Poem 7 When I Set Out for Lyonnesse with Answers Pdf free download will help you. If you have any queries regarding CBSE Class 8 English Poem When I Set Out for Lyonnesse MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.

.

Click here to join our FB Page and FB Group for Latest update and preparation tips and queries

https://www.facebook.com/tetsuccesskey/

https://www.facebook.com/groups/tetsuccesskey/

No comments:

Post a comment